• Over Ervaringswijzer
  • Steun ons!
  • Ben je al lid?
  • Contact
  • Zoek op trefwoorden
X

CliëntenAtlas

Zorgwinkel 'Handvaardig' 

Dagactiviteit
Zorgwinkel in Dwingeloo
Zorgwinkel 'Handvaardig'
Heuvelenweg 44a
7991 CM Dwingeloo
Dagbesteding voor mensen met verstandelijke beperking vanaf 14 jaar. Ook voor mensen met autisme-verwante stoornissen, ADHD en niet-aangeboren-hersenletsel kunnen terecht.
Je hebt Zorg en logeerboerderijen in Drenthe wel 90 stuks, maar een zorgwinkel kom je niet vaak tegen. Wiecher en Anna ter Bork, beiden leraar van beroep, gaven er de voorkeur aan om een zorgwinkel in handvaardigheid en een cadeauwinkel met dagbesteding te beginnen in Dwingeloo. En dat is hun goed bevallen. Kinderen en volwassenen opvangen met een beperking gaat ze goed af.
Intensieve begeleiding
Er worden drie personen die tegelijktijd begeleidt, die aan het werk zijn onder deskundige leiding van een groepleidster of leider (HBO-er). Er zijn hier veel mogelijkheden die men kan ondernemen, zoals koken, knutselen, geslepen glaskralen maken, hout bewerken, kleien, schilderen enz. Ook kan er gewandeld worden. Hier is van alles mogelijk.

PGB
De Heer ter Bork vertelde mij dat de artikelen die er gemaakt worden in de winkel verkocht worden. Ook is er een prachtige werkplaats waar men zich naar hartenlust kan uitleven. Men kan hier zes dagen in de week terecht van 10.00 uur t/m 16.00 uur. Als men maar een PGB heeft.

Vraaggestuurd
De Heer ter Bork haalt de mensen zelf op uit Hoogeveen. De activiteiten zijn vraaggestuurd. Naar de interesse worden deze aangepast. Zorg op maat. Je bent vrij in het bepalen van de dagindeling. Als cliënt kun je zelfs een proefperiode aangaan. Heb je interesse om eens te gaan kijken? Dat kan.
Harry Brander
13 december 2010
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.