Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliƫnten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliƫnt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Prikbord

Radio Signaal 21 februari 14:00 uur

Jeroen van der Linden en Nyash Karanja, sporters en slechtziend, willen de marathon v New York lopen. Gerard Versteeg werkt bij Running Blind. Deze organisatie koppelt een ziende loper aan een slechtziende. Hoe gaat dat? . De column 'Stress vanwege een gedeeld adres' van Arre Zuurmond, dir. Ombudsman Metropool Amsterdam wordt gelezen en toegelicht: over gevolgen van foute adresgegevens bij Burgerzaken en niet delen van de goede. Journaliste Lizan Nijkrake schrijft o a voor Wilde Ganzen en Vice Versa en vertelt over div. opvatting v filantropie ,en belicht drie inspirerende weldoeners Luister via Internet Radio SALTO, kabel 103,3, ether 99,4 of 106,8

geplaatst op 20 februari 2019 door jeannine, deze mededeling blijft staan t/m 27 februari 2019

Opstaan voor passende behandeling

Een vraag die me al jaren bezig houdt is :
Er zijn talloze mensen/patienten/clienten.... die hulpbehoefte hebben maar niet de passende hulp krijgen. GGZ instellingen hanteren steeds nauwer geprofileerde zorgprofielen waardoor heel veel mensen buiten vallen.
Nagenoeg nergens meer kun je langdurige psychotherapie doen.
Zouden dit gebeuren in de somatische zorg, zouden patienten en patientenverenigingen publiekelijk zichtbaar in opstand komen.
Mijn vraag is :
Waarom komen WIJ niet in Opstand ?
Waarom laaten we dit sinds jaren gebeuren ?
Wij hebben RECHT op passende zorg.


Trouwens : ik weet waarvan ik spreek. Ik heb de uithoeken van de psychiatrie leren kennen.

Met solidaire groet,
Klara Fraval

geplaatst op 10 november 2018 door Klara Fraval, deze mededeling blijft staan t/m 9 november 2038

Beveiliging Ervaringswijzer

Sinds enkele weken kan ik Ervaringswijzer niet meer op mijn laptop openen omdat Firefox zegt dat de side niet voldoende beveiligt is.
Kan iemand hier iets erover zeggen?
Weet iemand of hieraan iets gedaan wordt?
Ik denk dat het wel belangrijk is om een juist beveiligte sidebte gebruiken.
Dank en groet Klara

geplaatst op 31 oktober 2018 door Klara Fraval, deze mededeling blijft staan t/m 1 november 2019