Sluit het formulier
Lucht je hart via chat

Zit je in de knoei, stoei je met een vraag, kom je er alleen niet helemaal uit? Lucht dan je hart bij de chathulp van het Cliënten Informatiepunt (Clip). De chathulp is een hulplijn speciaal voor jou. Je kunt er terecht voor allerlei zaken die met Geestelijke Gezondheidszorg te maken hebben. In een gesprek via chat kun je eenzame, verdrietige, vrolijke of onbekende gevoelens delen met een ervaringsdeskundige. Deze vrijwilligers hebben zelf ervaring als cliënt in de Geestelijke gezondheidszorg. Je kunt chatten op maandag- en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 via www.chathulpamsterdam.nl.

Clip is ook telefonisch of per mail te bereiken, zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Ontmoet anderen

Iemand die een kwetsbaarheid ondervindt kan de neiging krijgen om zich terug te trekken. Omdat de omgeving afstand neemt van een 'moeilijk' persoon. Of omdat een cliënt zelf het gevoel krijgt er niet meer bij te horen. Wij vonden het daarom belangrijk om een dienst aan te bieden, die helpt om leuke nieuwe contacten te maken. Zonder een al te hoge drempel. In eerste instantie met lotgenoten, omdat je elkaar dan beter begrijpt. 

Spelenderwijs ontmoeten
Wij hebben dit gedaan, samen met ervaringsdeskundigen van Zorgbelang Gelderland. Zij hadden het bordspel 'Steekje Los' ontwikkeld. Dit spel biedt psycho-educatie aan cliënten. Het wordt gespeeld in buurthuizen, instellingen en bijeenkomsten voor lotgenoten. Samen met Zorgbelang hebben wij een aanvraag gedaan om een online versie van dit spel te maken. Mensen kunnen zo via de chat met elkaar praten over herstel aan de hand van levensthema's als werk, opleiding en vrije tijd.

Forum
Op het forum kun je verder praten over het onderwerpen die in het spel aan bod kwamen of je eigen topics plaatsen.

Ledenpagina
Via de ledenpagina kun je verder met elkaar kennismaken na afloop van het spel of naar aanleiding van geplaatste onderwerpen.

Blogs
Ontmoet onze bloggers door hen te volgen bij hun dagelijkse strubbelingen en successen. Je kunt hen een hart onder de riem steken met je eigen ervaringen. En je kunt ook een eigen blog starten op Ervaringswijzer.

Kunst
Bekijk het werk van ervaringsdeskundige kunstenaars in onze kunstgalerij. Je kunt er ook zelf exposeren.

Prikbord
Op ons prikbord kun je elkaar op de hoogte houden van evenementen door aankondigingen te posten.
Om te reageren moet je ingelogd zijn

Wachtwoord vergeten? Klik hier.