Cursussen

VAN WENS NAAR WERKELIJKHEID

Wil je iets, maar weet je nog niet wat? Of denk je dat dingen jou toch niet lukken? Kom dan naar de introductie van de onderzoeksgroep ‘Van Wens Naar Werkelijkheid’.

Aanpak

In acht bijeenkomsten ga je werken aan je wens. Je maakt die een stukje werkelijkheid door het geven van een presentatie van je wens aan het eind.

Inhoud

We gaan uit van eigen onderzoek en de creatiespiraal van Knoope (1998) ‘Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid’. Dit beschrijft 12 stappen in 6 fasen:

Nieuwe afbeelding

  1. Emotiewerk: laat het ongewenste los en sta open voor het gewenste.
  2. Stiltewerk: het deel van het creatieproces waar je alleen met jezelf bezig bent.
  3. Positief denkwerk: de fase waarin je zorgt voor een positieve mentale instelling.
  4. Netwerk: het vinden van de ingrediënten waarmee je jouw droom gaat realiseren.
  5. Strategiewerk: het bepalen van een koers.
  6. Echt werk: het realiseren van je planning door handelen.

Methode

In zes workshops worden de opeenvolgende fases besproken. Elke workshop heeft diezelfde week een samenwerkingsbijeenkomst, waarin je met drie of vier collega’s werkt aan je eigen wens. De samenwerkingsbijeenkomsten fungeren tevens als start van je netwerk.

Datum, plaats, tijd

Je mag vrijblijvend deelnemen aan de introductiebijeenkomst om te kijken of deze cursus iets voor je is. 

In totaal gaat het om een introductiebijeenkomst, zes workshops, zes samenwerkingsbijeenkomsten (facultatief) en een presentatie. Dit alles op de dinsdagen. Het start 24 september met de introductie. Daarna worden de lesdelen besproken; 1 oktober (deel 1), 8 oktober (2) 15 oktober(3), 22 oktober (herfstvakantie), 29 oktober(4), 5 november (5) 12 november (6). Als laatste is er op 19 november een presentatie van je wens. Mochten we niet aan alle presentaties toekomen, dan is er eventueel 26 november nog een tweede presentatiebijeenkomst. 

Tijden: We beginnen stipt om 11.00 uur en eindigen om 12.30. 

Locatie: de tuinkamer op de Keizersgracht 252, te Amsterdam.

Kosten

De workshops zijn gratis voor mensen die vrijwilliger zijn bij ‘De Regenboog’. Daarbuiten betaal je 25 euro voor alle bijeenkomsten. Houders van een stadspas betalen de helft. Koffie, thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Workshopgevers

Herman deed als psycholoog onderzoek naar wijsheid. Daan is ondernemer. Geertje studeerde antropologie. Beiden hebben eerdere werkgroepen begeleid. Hanne timmert aan de weg als coach psychosynthese.

Meedoen

De groep telt maximaal 12 deelnemers. Geef je op via info@ervaringswijzer.nl

 

VERBINDEND COMMUNICEREN

Verbinding maken (met anderen en jezelf) Hoe doe je dat?

  • Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
  • Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
  • Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
  • Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?

Het is niet altijd gemakkelijk om de ruimte te voelen om echt te horen wat de ander zegt en bedoelt, vooral als je zelf vol zit met je eigen gedachten en gevoelens. Of om voor jezelf meer ruimte te maken om te zeggen wat je bedoelt zonder de ander te beschuldigen.
Wil je meer flow ervaren in je communicatie en je contact met mensen om je heen en jezelf verlichten en verdiepen? Kom dan naar onze cursus Verbindend Communiceren die op 21 mei start bij Ervaringswijzer.

In deze cursus oefen je hoe je verbindend kunt communiceren. Deze vorm van communicatie kan helpen bij het verkrijgen van innerlijke duidelijkheid en nabijheid tussen jou en de mensen om je heen. De cursus is gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Workshopgever

De lessen worden gegeven door Yvonne van Oorsouw. Zij heeft na een lange en diepe depressie van 5 jaar en deze vorm van communiceren een manier gevonden die haar meer ruimte geeft om aanwezig te zijn bij alle emoties en behoeften die in haar leven van dag tot dag. Ze weet hierbij ook ruimte te maken om echt te luisteren naar wat bij anderen leeft. Op dit moment doet zij de jaarcursus “Op weg naar trainerschap in Geweldloze Communicatie”.

Datum, plaats, tijd

De workshops op de dinsdagmiddagen zijn nu gaande. De workshopgever wil echter in de cursus in de avond gaan herhalen. De data daarvoor zijn nog niet vastgesteld. Eind juli zullen de data hier zichtbaar zijn.
Locatie: Keizersgracht 252, Amsterdam.

Kosten

De training is gratis voor vrijwilligers van De Regenboog. Daarbuiten betaal je 25 euro voor alle 9 bijeenkomsten. Houders van een stadspas betalen de helft. Koffie, thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Meedoen

De cursus telt maximaal 12 deelnemers. Geef je op via info@ervaringswijzer.nl.