Herstel-Lab

ervaringen – gesprekken – beweging – schrijven – meditatie – tekeningen – filosofie – poëzie – dans

 

Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden. Uitgangspunt voor het Herstel-Lab is dat een houding van onderzoek op zichzelf al herstelbevorderend is. Onderzoek naar jezelf (zelfonderzoek), maar ook onderzoek door ervaringen met anderen te delen (gezamenlijk onderzoek).

schilderij-gaugain-website-2

In het Herstel-Lab ontwikkelen we werkvormen waarmee we gezamenlijk onderzoek naar herstel doen. Werkvormen waar binnen gedachten, ervaringen en gevoelens veilig gedeeld kunnen worden.

Een werkvorm kan van alles zijn; een bijeenkomst waar over een onderwerp in herstel wordt gesproken, een leesgroep, een serie bijeenkomsten waarin gedanst wordt en over lichamelijke ervaringen wordt gesproken, een vorm van muzisch (kunstzinnig) werken, een wandeling met een thema, een meditatiegroep, of iets heel anders waar we nog nooit aan gedacht hebben…

Als jij een idee hebt voor een herstelondersteunende werkvorm die je zou willen realiseren kun je dit bij het Herstel-Lab inbrengen.

 

Interviews

Tijdens de eerste periode (2019) van het Herstel-Lab hebben we 6 diepte-interviews over herstel gehouden. Je kunt de volledige interviews per persoon bekijken (zie hieronder) of hier klikken voor een overzicht van de onderwerpen in de afzonderlijke delen van de interviews.