Schrijven als middel tot (zelf)onderzoek

Bij Ervaringswijzer doe je aan zelfonderzoek met behulp van schrijven. We onderzoeken de levenskennis die wordt opgedaan in het het omgaan met (psychische) kwetsbaarheid. De basis hiervoor is onderzoek dat we hebben uitgevoerd naar wijsheid Wij bouwen hierop voort door elk half jaar een thema uit te werken. Hiermee gaan verschillende redacties aan de slag:

  • De Blogredactie beschrijft eigen ervaringen met het thema.
  • De Interviewredactie interviewt er tien ervaringsdeskundigen over.
  • De Theoriegroep leest er literatuur over. 
  • De Cursusgroep maakt van al dit materiaal workshops.
  • De Experimenteergroep probeert werkvormen en oefeningen uit en geeft de workshops.

Als vrijwilliger bij Ervaringswijzer doe je zo schrijf- en onderzoeksvaardigheden op en leer je workshops maken en geven. Wellicht geeft dat je het zelfvertrouwen om je kwaliteiten maatschappelijk in te zetten. Als je dat wilt, kun je overwegen om een Regenboogtraject te volgen (zie ook Meedoen). Je krijgt dan gratis coaching bij het ontwikkelen van je kwaliteiten.

Dit kan je helpen om zelf een project te starten, zoals het Schrijfatelier, de cursus From Zero To Hero, Tekencafé, Bewustwording en Spiritualiteit, Kunstredactie en Herstel-Lab. 

Of om richting betaald werk te gaan. Je krijgt daarbij begeleiding van een trajectbegeleider die zicht heeft op de mogelijkheden. Zo werken we aan het oprichten van de Coöperatie De Amsterdamse Mediafabriek om verbindingen te leggen met bedrijven voor betaalde opdrachten en stageplekken. 

Zie Meedoen voor alle activiteiten binnen ervaringswijzer.

Ons praktijkonderzoek laat zich goed combineren met opleidingen in ervaringsdeskundigheid. Zie ook de website herstelwerkt.nl

Ervaringswijzer is onderdeel van Scip dat weer onderdeel is van De Regenboog

Ervaringswijzer is lid van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen